Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Danmarks Statistiks konkurstal for september viser, at der i 3. kvartal har været 76 konkurser i hotel- og restaurantbranchen. Det er en stigning på 38 procent sammenlignet med gennemsnittet for 3. kvartal i 2015-2019, og i forhold til samme tid sidste år, er konkurstallet steget med syv procent. Det skriver Turistmonitor.dk.
“De altoverskyggende udfordringer i branchen er i øjeblikket øgede omkostninger og en akut mangel på kvalificeret arbejdskraft. Den cocktail betyder, at nogle virksomheder ikke har tilstrækkeligt med medarbejdere og derfor ikke kan generere nok omsætning eller et stort nok overskud til at fortsætte driften. Det er et stort problem, og derfor er vi meget optagede af at skabe bedre rammevilkår for branchen ved blandt andet at gøre det nemmere at rekruttere international arbejdskraft,” siger Jeppe Møller-Herskind, kommerciel direktør i HORESTA.
Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyborg Strand fordobler overskud og investerer massivt
08-05-2025
-
Brøndums Hotel i Skagen bliver premiumhotel
08-05-2025
-
Joe & The Juice er tilbage i plus
08-05-2025
-
Hotel Koldingfjord hædret som landets bedste venue for femte gang
08-05-2025
-
Greenpeace ændrer kampagne efter pres fra VisitDenmark
08-05-2025
-
Comwell sætter ny rekord og styrker resultatet i 2024
08-05-2025
-
Brancheprofil skal løfte Charlottehaven til næste niveau
08-05-2025
-
Portræt af en pioner: Peter Brinks forvandler hoteller og menneskeliv
08-05-2025