Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Efteråret har officielt sænket sig over landet, og mens der er udsigt til, at vi så småt går ind i den kolde tid, har HORESTA gjort regnskabet for årets første seks måneder op via nye omsætningstal for landets aktører i hotel- og restaurationsbranchen.

Brancheorganisationen fortæller, at man overordnet set er rigtigt godt tilfreds med tallene, der stammer fra Danmarks Statistik. De viser nemlig, at erhvervet ikke alene er længere fremme, end tilfældet var sidste år ved samme tid, men også når man sammenligner med 2019-niveauet. Det skriver Turisme24.dk.

De danske hoteller havde i løbet af 2023 første halvår en samlet omsætning på 7,5 milliarder kroner, hvilket er en stigning på godt 21 procent sammenlignet med de 6,2 milliarder kroner, der blev omsat for i samme periode i 2019.

HORESTA har ligeledes kastet et blik på landets restauranter, der samlet set har omsat for 16,4 milliarder kroner. I første halvdel af sidste år var det tal 14,9 og er altså blevet øget med 10 procent, mens den største stigning er sket, når man sammenligner med 2019-niveuet.

“Omsætningstallene er virkelig imponerende og vidner om en vis modstandsdygtighed og omstillingsparathed i branchen. Selvom inflationen selvfølgelig har en væsentlig indflydelse på omsætningen, kan vi godt slå fast, at hotel- og restaurantbranchen oplever en rigtig flot vækst,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i HORESTA.

Læs hele historien på turisme24.dk – kræver login

648 stykker bestik…..

Om mindre end tre uger kårer vi Årets Kok, Årets Tjener og landets bedste elever, og det er en stor praktisk øvelse, som involverer langt mere og langt flere end konkurrencedeltagerne.

Log ind