Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I regeringens 2030-plan er der godt nyt til den danske hotel- og restaurationsbranche. Regeringen lægger nemlig op til at indføre en ny beløbsordning med lavere beløbsgrænser i tillæg til den allerede eksisterende beløbsordning. Den nye ordning skal gøre det lettere for virksomheder i Danmark at hente international arbejdskraft. Det skriver Turisme24.dk.

Hos HORESTA mener man, at lempelsen falder et tørt sted for hotel- og restaurationsbranchen, for branchen er plaget af den lave ledighed, som gør det vanskeligt at finde den nødvendige arbejdskraft. Særligt manglen på faglærte tjenere og kokke er en udfordring.

“Branchen har i løbet af det seneste år oplevet en alvorlig mangel på kvalificeret arbejdskraft, blandt andet fordi ledigheden i Danmark er så lav. Det betyder, at mange virksomheder har måttet takke nej til omsætning, lukke på bestemte dage eller ansætte medarbejdere uden brancheerfaring. Derfor er vi glade for, at regeringen har lyttet til os, når vi har gjort opmærksom på, at der har været mange benspænd i de tidligere ordninger, og at regeringen nu vil gøre det lettere for virksomheder at tiltrække international arbejdskraft,” siger Maria Olafsson, der er politisk chef i HORESTA.

Læs hele historien på turisme24.dk

Log ind