Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

At fedmemidler bliver mere og mere populære blandt forbrugerne giver ikke særlige bekymringer hos restaurationernes brancheorganisation HORESTA. Foreningens medlemmerne melder ikke om en effekt på salget af fedmemidlet, som mindsker forbrugerens appetit og lyst til søde sager. Det skriver Fødevarewatch.dk.

Og da medlemmerne ikke har meldt ind med bekymringer til HORESTA, så har brancheorganisationen aktuelt ikke en specifik strategi eller anbefalinger klar til, hvis udviklingen kommer til at udhule salget.

Det fortæller Pia Voss, der er adm. direktør i HORESTA. Hun peger på, at branchen i stedet vil omstille sig, når tid er – ligesom den tidligere har bevist, at den kan.

”Der er jo hele tiden en udvikling på fødevareområdet. Hvis der er noget, som denne branche er vanvittigt god til, så er det at omstille sig. Vi ser det også i forhold til, at forbrugerne spiser sundere og mere økologisk. Man ser vegetariske alternativer på de fleste restauranter i dag – sådan var det ikke for bare få år siden,” siger Pia E. Voss.

Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login

Hotelbyggerier boomer i provinsen

Flere hotelbyggerier er undervejs uden for København end tidligere. Udviklingen kan blandt andet skyldes, at byerne samlet udvikler sig for at blive en mere interessant destinations, vurderer cheføkonom fra HORESTA.

Log ind