Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det gav anledning til skarp kritik, da det kom frem, at Radisson Collection Royal Hotel, i folkemunde blot kaldet SAS-hotellet, stod over for en forestående facaderenovering, der ville ændre bygningens udtryk. Det skriver Turisme24.dk.

Det norske ejendomsselskab Wenaasgruppen, som ejer 18 hotelejendomme i Skandinavien heriblandt SAS-hotellet, ønskede at renovere hotellet på grund af vandlækager i både facade og vinduer.

Men arkitekter fra både indland og udland var dybt kritiske over for renoveringen, som blandt andet blev betegnet som hærværk og en truende katastrofe.

En del af kritikken gik også på, at Wenaasgruppen ikke gør brug af en arkitektrådgiver til renoveringen, men hertil svarede Lars Wenaas, at han mener, at ejendomsselskabet har tilknyttet den nødvendige ekspertise og en leverandør, der ville kunne sikre, at renoveringen sker, uden der vil være nogen mærkbar forskel i bygningens udtryk.

Nu er projektet blevet stoppet, efter at ansøgningen om at skifte vinduer, sprosser og brystningspartier er blevet trukket tilbage.

Læs hele historien på turisme24.dk – kræver login

Log ind