Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

152 milliarder kroner i turismeforbrug, 169.000 turismeskabte arbejdspladser, 4,3 procent af den samlede danske eksport og 55 milliarder kroner til statskassen i moms, skatter og afgifter årligt.

Tallene fra VisitDenmark taler sit tydelige sprog. Det danske turismeerhverv er en seriøs spiller med en stor betydning for vores samfunds sammenhængskraft. Det skriver formand for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD), Søren Kragelund i Berlingske.

Han skriver også, at vi i Danmark er begunstiget af at have flere af Nordeuropas smukkeste og mest særprægede destinationer langs det, vi kalder for Vandkantsdanmark. Men desværre viser det sig gang på gang, at selv små projekter bliver skrinlagt, fordi sværhedsgraden på den bureaukratiske forhindringsbane bliver for meget for de fleste.

Det sjove, eller mindre sjove, er, at der er så stor forskel på København og resten af Danmark. For mens man i København for eksempel kan anlægge en helt ny ø og bygge det ene hotel efter det andet, kan private erhvervsdrivende nærmest ikke bygge et simpelt ishus eller udvide hoteller uden at blive begravet i papirarbejde.

Læs hele historien på berlingske.dk

NY i HORESTA: Sommerland har store forventninger til 2024

Fårup Sommerland investerer massivt i en udvidelse af deres Aquapark og udbygger samtidig deres overnatningsmuligheder med eksklusive trætophytter og flere campingmuligheder. Nu har de opgraderet deres medlemskab af HORESTA.

Udsigt til ny attraktion bekymrer visse borgere

Et nyt udsigtspunkt med en højde på 40 meter i en jysk by er blevet mødt med flere kritiske røster, da en del af de lokale borgere stiller spørgsmål ved, om det vil betyde et farvel til privatlivets fred.

Log ind