Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Med det opsigtsvækkende budskab ”Don’t Be a Tourist, Be an Explorist” vil VisitDenmark fortælle turisterne, at i Danmark kan de gå på opdagelse i lokale, nære og specielle oplevelser i stedet for at holde ferie sammen med masser af andre turister, der alle tager samme rute mod de samme kendte mål.

Med et mediebudget på 20 mio. kroner er den nye brandingkampagne VisitDenmarks hidtil største internationale kampagne med det største medietryk nogensinde. Aktiviteterne spænder vidt og omfatter bl.a. TV-reklamer i Tyskland, Sverige, Norge og Nederlandene.

”Dansk turisme er kommet godt igen efter coronapandemien, bl.a. takket været den markante ekstra investering fra et bredt flertal i Folketinget. Men der er fortsat brug for markant og koordineret markedsføring, hvis Danmark skal klare sig i den internationale konkurrence,” siger adm. direktør Jan Olsen fra VisitDenmark.

Den nye kampagne spiller på modsætningerne mellem den positive og den mindre positive ferie og bliver et afsæt til flere kommende kampagner, der især skal fortælle om den positive ferie - nemlig den i Danmark.

Kampagnen gik i luften den 13. marts og kører i fem uger i Nederlandene, Sverige, Norge og Tyskland med TV-reklamer og markedsføring på fx busstop og i metroen, bannerannoncering og indsatser på sociale medier. I Italien, Frankrig og UK gælder det sociale medier og digital annoncering.

Fem destinationer fik flere overnatninger i 2023

En samlet turistbranche kunne ved udgangen af sidste uge fejre, at der var vækst i antallet af overnatninger. Men væksten er centreret om fem af landets 19 destinationer, viser en opgørelse.

Kommune vil opføre nyt hotel i Vestkystens klitter

Holstebro Kommune mener selv, at de stiller med et vinderprojekt i kampen om at være blandt de kommuner, der får dispensation til at lave kystnære turismeprojekter. Kommunen ønsker at opføre et hotel til næsten 50 millioner kroner.

Log ind