Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Mona Lisa er kendt for sit hemmelighedsfulde smil. Men hvad ville hun sige, hvis hun kunne tale? En ny PR-kampagne for Danmark giver et bud på svaret. 

I kampagnen bliver Mona Lisa, Frihedsgudinden, Van Goghs selvportræt og flere andre berømte kunstværker gjort levende ved hjælp af kunstig intelligens, og i en række videoer fortæller de, hvorfor turister skal rejse til Danmark frem for at stå i kø for at få et glimt af dem. 

”Som rejsemål er Danmark ikke specielt kendt i udlandet, og der skal noget ekstraordinært til for at få opmærksomhed. Derfor har vi med hjælp fra avanceret teknologi lånt blandt andet Mona Lisa i kampagnen. For findes der bedre talspersoner end de malerier og statuer, som millioner af mennesker rejser ud for at se?” siger Erik Mortensen, som er Head of Global Brand & Business Development i VisitDenmark. 

Ud over det drillende budskab fra de verdensberømte kunstværker benytter kampagnen avanceret teknologi til at skabe opmærksomhed om Danmark. 

Kendte teknikker som deepfake og bevægelsessyntese er brugt til at give kunstværkerne en levende mimik, og manuskripterne er skrevet af chatbotten ChatGPT. 

Det er netop i kombinationen af teknologier, at kampagnen udmærker sig, og den er sandsynligvis blandt de første, der gør det. Dermed får kampagnen et ekstra gear. 

”Alle manuskripterne er skrevet af kunstig intelligens. Vi har ikke skrevet et eneste ord, kun kortet teksten lidt ned. Selv om det kan virke risikabelt at lægge budskaberne i hænderne på ChatGPT, er det vigtigt at eksperimentere med de nye teknologier, som vi helt sikkert kommer til at bruge mere i fremtiden,” siger Erik Mortensen. 

PR-kampagnen indgår som en del af en stor brandingkampagne for Danmark, som VisitDenmark kører i marts og april under overskriften ”Don’t Be a Tourist, Be an Explorist” for at skabe kendskab til Danmark og inspirere turisterne til at komme og opleve de danske everday wonders. 

Læs hele historien på visitdenmark.dk

UNESCO vikingeborge vil tiltrække kulturturister

Nye tal viser, at hver anden turist herhjemme er en kulturturist. Hvis de fem danske ringborge på Sjælland, Fyn og i Nordjylland bliver UNESCO verdensarv, vil det være en ny god historie i markedsføringen af Danmark.

Turismen på Bornholm har vokseværk

VisitDenmarks rapport om turismens økonomiske betydning viser, at Bornholm formår at tiltrække så mange turister, at destinationen har den tredjestørste fremgang i landet.

Log ind