Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Turisme24.dk har talt med tre virksomheder i turisterhvervet om konsekvenserne af afskaffelsen af store bededag. To af dem er kroer, og de forudser tab.

”Hos os har vi flere selskabslokaler, og de her fredage bliver ikke bare booket bare lige sådan. De er booket hele vejen frem til 2027, og der skal vi til at tilbagebetale depositum. Det er mange penge, det drejer sig om,” fortæller Allan Jensen, som er indehaver af Vorbasse Kro, Møllen og Allans Diner.

Han anslår, at afskaffelsen af store bededag betyder, at han kommer til at tabe en omsætning på en halv million kroner.

Hos Norsminde Kro kommer man også til at tabe omsætning på afskaffelsen af store bededag. Det fortæller hotelchef Marie Juel Okkerstrøm til Turisme24.dk.

”Vi ved stadig ikke helt, hvad der kommer til at ske, men hvis kirkerne flytter konfirmationerne til dagen efter, har vi allerede booket op. Så det gør jo, at vi har svært ved at tage de andre konfirmationer ind. Så det bliver både svært for de gæster, der skal booke om, men vi går jo også glip af konfirmationer,” siger hun.

På konferencehotellet Hotel Vejlefjord ser man til gengæld på afskaffelsen af store bededag med andre øjne. Her er vurderingen, at afskaffelsen kan øge mængden af konferencer på hotellet, fordi det åbner op for, at flere dage kan blive brugt til konferencer.

Direktør Flemming Jakobsen vurderer, at indtægten på de ekstra konferencer vil være højere end tabet på de mistede konfirmationer. Dermed står Hotel Vejlefjord altså til at vinde penge på afskaffelsen af helligdagen.

Læs hele historien på Turisme24.dk (kræver login)

Salgschef fra Arp-Hansen skifter til konkurrent

Christian Hjortkjær er efter 17 år i Arp-Hansen Hotel Group, senest som salgschef for MICE, blevet chef for et af Guldsmeden Hotels kendte hoteller. ”Jeg ønskede at prøve noget nyt,” siger han.

Log ind