Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Den familiedrevne kæde Milling Hotels er gået fra et overskud på omkring 17,5 mio. kr. i 2021 til et overskud på 29 mio. kr. i seneste regnskabsår. Driftsresultatet er steget fra 11,5 mio. kr. i 2021 til 35,5 i mio. i 2022.

Milling Hotels er stiftet af ægteparret Jan og Dorte Milling, som købte deres første hotel i 1994. Nu har de ti hoteller, og deres tre voksne børn er blevet lukket ind i folden som medejere. På sigt vil Milling Hotels indtage hele landet ét hotel ad gangen. Kerneindsatsen er provinsen, og p.t. har de set sig varme på et sted i Trekantområdet. Men Danske Bank har afvist at låne hotelkæden penge.

Særligt provinshotellerne har haft gode besøgstal i det forgangne år. Det fortæller Jeppe Møller Herskind, kommerciel direktør i hotellernes brancheorganisation, Horesta.

“Det skyldes formentlig en tendens til, at danskerne har holdt ferie hjemme i stedet for at rejse ud af landet,” siger han.

På landsplan er overnatningstallet på danske hoteller 8,5 pct. højere i 2022 end i rekordåret 2019, fortæller han. Alligevel er bankerne tilbageholdende med at låne penge ud til hotellerne, mener Jeppe Møller Herskind.

“Bankerne er blevet mindre risikovillige i forhold til at skyde penge ind i branchen. En af årsagerne kan være, at det er blevet dyrere at drive hotel,” siger han og peger blandt andet på de stigende energi- og fødevarepriser.

Læs hele historien på borsen.dk (kræver login)

Salgschef fra Arp-Hansen skifter til konkurrent

Christian Hjortkjær er efter 17 år i Arp-Hansen Hotel Group, senest som salgschef for MICE, blevet chef for et af Guldsmeden Hotels kendte hoteller. ”Jeg ønskede at prøve noget nyt,” siger han.

Log ind