Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Den familiedrevne kæde Milling Hotels er gået fra et overskud på omkring 17,5 mio. kr. i 2021 til et overskud på 29 mio. kr. i seneste regnskabsår. Driftsresultatet er steget fra 11,5 mio. kr. i 2021 til 35,5 i mio. i 2022.

Milling Hotels er stiftet af ægteparret Jan og Dorte Milling, som købte deres første hotel i 1994. Nu har de ti hoteller, og deres tre voksne børn er blevet lukket ind i folden som medejere. På sigt vil Milling Hotels indtage hele landet ét hotel ad gangen. Kerneindsatsen er provinsen, og p.t. har de set sig varme på et sted i Trekantområdet. Men Danske Bank har afvist at låne hotelkæden penge.

Særligt provinshotellerne har haft gode besøgstal i det forgangne år. Det fortæller Jeppe Møller Herskind, kommerciel direktør i hotellernes brancheorganisation, Horesta.

“Det skyldes formentlig en tendens til, at danskerne har holdt ferie hjemme i stedet for at rejse ud af landet,” siger han.

På landsplan er overnatningstallet på danske hoteller 8,5 pct. højere i 2022 end i rekordåret 2019, fortæller han. Alligevel er bankerne tilbageholdende med at låne penge ud til hotellerne, mener Jeppe Møller Herskind.

“Bankerne er blevet mindre risikovillige i forhold til at skyde penge ind i branchen. En af årsagerne kan være, at det er blevet dyrere at drive hotel,” siger han og peger blandt andet på de stigende energi- og fødevarepriser.

Læs hele historien på borsen.dk (kræver login)

Bellagroup Ansætter ny salgsdirektør

Kampen om gæsterne er blevet hårdere i hovedstaden i skuldersæsonen. Derfor styrker Bellagroup nu sit salgsteam med en ny direktør, som skal bidrage med analytisk tæft.

40 år ved roret: Ulla fejrer fire årtier som hotelejer

Aalbæk gl. Kro, i dag kendt som Aalbæk Badehotel, har rødder tilbage til 1818 og rummer en rig og farverig historie. Den 1. maj i år kan ejeren og restauratøren Ulla Mosich fejre sit 40-års jubilæum, en bemærkelsesværdig præstation i restaurationsbranchen.

Log ind