Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Siden 1. januar 2021 har 630 udlændinge med en ny arbejdskontrakt i hånden fået afslag på deres ansøgning om arbejds- og opholdstilladelse efter den såkaldte formodningsregel. Den giver de danske udlændingemyndigheder mulighed for at afvise en ansøgning, selv om alle krav ellers er opfyldt, hvis bare de ' formoder', at ansættelsen ikke er ' reel'. Formodningsafslag forudsætter ikke, at ansøgerne eller virksomhederne faktisk har gjort noget forkert. De fleste af de 630 har fået afslag, fordi myndighederne finder deres løn mistænkelig høj.

De fleste af de 630 formodningsafslag - 340 - er givet til kokke og andre ansatte i restaurations-og hotelbranchen. Her bliver flertallet af ansøgninger efter beløbsordningen afvist.

Politikerne vedtog i 2020, at der ikke længere skal være »bestemte grunde« for at antage, af et ansættelsestilbud ikke er »reelt«. Der skal bare være »en vis formodning«. I dag kalder restauratørernes brancheforeninger, HORESTA og Danmarks Restauranter og Cafeer, ligesom Dansk Industri, Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Erhverv og Lederne formodningsafslagene for en urimelig mistænkeliggørelse af uskyldige mennesker og skadelig for danske virksomheder. De opfordrer politikerne til at fjerne dem og i stedet straffe svindel som før.

Læs hele historien på pol.dk (kræver login)

Jyder hentede flest medaljer til DM i Skills

Til årets DM i Skills dystede unge kokke, tjenere og receptionister for at vise deres evner. Her var det særligt de jyske elever, som tog medaljer med hjem fra Roskilde.

Log ind