Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

En politisk alliance uden om regeringen bestående af Liberal Alliance, Konservative og Radikale mener, at beløbsgrænsen skal sænkes som en del af det, de kalder for et paradigmeskifte i politikken overfor virksomheder, der ønsker international arbejdskraft. Det skriver Fødevarewatch.dk.

De tre partier ønsker bl.a., at beløbsgrænsen skal sænkes fra 375.000 kr. til 360.000 kr. Derudover mener de, at sagsbehandlingen af den udenlandske medarbejder først skal gå i gang, efter medarbejderen er gået i gang med arbejdet – og ikke før, som det er nu.

“Vi har en tillid til, at virksomheder opfører sig ordentligt. Det er ikke et særligt radikalt forslag, når man ser på, hvordan samfundet ellers fungerer. Det er jo sådan i dag med f.eks. momslovgivningen, at der indrapporterer man, og så er der stikprøvekontrol,” siger Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance.

Særligt i restaurantbranchen har der længe været efterspurgt et opgør med reglerne for international arbejdskraft, herunder beløbsgrænsen.

Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login

HORESTA måber over ministers nej

Mens hotel- og restaurantbranchen efterlyser nemmere adgang til international arbejdskraft, er beskæftigelsesministeren bekymret for sammenhængskraften i samfundet. HORESTA forholder sig stærkt undrende.

Log ind