Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

En ny landsdækkende dataplatform, som vil skabe nye indsigter om turisterne, er nu en realitet. Vestkystens destinationsselskaber, VisitDenmark, Dansk Kyst- og Naturturisme og NTT DATA Business Solutions har i de sidste 12 måneder arbejdet på at udvikle dataplatformen, der bygger på projektet Destination:Digital, som begyndte på Rømø og siden blev udrullet til hele Vestkysten. Det skriver VisitDenmark.dk.

Med dataplatformen vil destinationsselskaber og deres samarbejdspartnere langt nemmere kunne dele og genbruge data, viden og indsigter. Det gælder for eksempel indsigter om turisternes forbrug, efterspørgsel, bevægelsesmønstre og rejsemotiver eller viden om bæredygtighed og købsmønstre.

“Jeg ser frem til, at platformen bliver udrullet på tværs af landets turismeaktører, så den kan bidrage til arbejdet med at skabe en turismebranche i verdensklasse,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Læs hele historien på visitdenmark.dk

WoCos bestyrelse skruer bissen på

Bestyrelsen i Wonderful Copenhagen minder nu politikerne på Christiansborg om, at staten tilbage i 2018 selv tog finansiering af WoCo til sig og samtidig løftede pengene ud af Region Hovedstaden.

Fem destinationer fik flere overnatninger i 2023

En samlet turistbranche kunne ved udgangen af sidste uge fejre, at der var vækst i antallet af overnatninger. Men væksten er centreret om fem af landets 19 destinationer, viser en opgørelse.

Log ind