Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Et stort flertal af københavnerne er egentlig glade for at bo i nærheden af restauranter, barer og cafeer med udeservering. Mandag aften stod det imidlertid klart, at der ser ud til at blive færre timer med netop dét, skriver Berlingske.

”Det er synd for virksomhederne, men i den grad også for byens beboere og gæster – og for København som Danmarks hovedstad,” siger Jeppe Møller-Herskind, kommerciel direktør i brancheorganisationen HORESTA, og han fortsætter:

”Aarhus, Odense og Aalborg kan sagtens håndtere udeservering i det offentlige rum efter klokken 22. Man sender det forkerte signal om, hvad det er for en by, vi gerne vil have.”

Jeppe Møller-Herskind tvivler i øvrigt stærkt på, at gæsterne går inden for eller hjem på en flot sommeraften i byen, når klokken bliver 22.

”Vi så under coronanedlukningerne, at gæsterne ikke bare går hjem. De køber drikkevarer i kiosker og supermarkeder og sætter sig på torve og pladser – og så vil det have den stik modsatte effekt.”

Læs hele historien på berlingske.dk

Deltag i ESG-workshop til Hotel Insights 2025

Hvordan arbejder din virksomhed med ESG-rapportering? Deltag og få inspiration i ESG-workshop efter Hotel Insights 2025. Her går vi helt tæt på dine egne data og giver dig konkret sparring.

Blog: Hvad skal der blive af København?

København står foran vigtige valg, der afgør hvilken slags hovedstad, vi ønsker. Turismen skaber vækst og arbejdspladser, og byen tiltrækker allerede gæster, som bruger den med omtanke. Derfor bør debatten handle om at udvikle byens styrker i stedet for at begrænse dem, lyder det fra HORESTA.

Log ind