Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Under coronapandemien var hotel- og restaurantbranchen ekstra hårdt presset. Og som om det ikke var nok, har rentestigninger, høje energipriser, prisstigninger på rå- og fødevarer samt mangel på arbejdskraft endnu engang ramt branchen benhårdt. Derfor er det ekstra imponerende, at så mange allerede har tilbagebetalt deres coronalån. Det siger HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind til Borsen.dk.

Hotel- og restaurantbranchens velvilje til at betale coronalån vækker stor glæde hos HORESTA. Det viser sig nemlig, at hoteller og restauranterne allerede har tilbagebetalt hele 87 pct. af lånene, mens fem pct. er indeholdt i en betalingsordning.

“Jeg er stolt af, at hotel- og restaurantbranchen har formået at honorere den aftale, man har lavet med staten, da der blev foretaget de her lån. Jeg vil gerne rose vores erhverv for de tal, vi ser. Vi havde frygtet værre,” siger Jeppe Møller Herskind.

Han anerkender, at vejen til tilbagebetalingen har været særdeles voldsom, og at flere mindre virksomheder har måttet pantsætte hus og hjem for at betale lånene tilbage. Derfor kom HORESTA også med et bud på, hvordan man skulle skrue en låneordning sammen.

I alt har danske virksomheder optaget coronalån for ca. 36 mia. kr., hvoraf 30 mia. kr. er tilbagebetalt. Der er indgået afdragsordninger for i alt 1,7 mia. kr.

Læs hele historien på Borsen.dk – kræver login

Log ind