Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Da coronapandemien var på sit højeste, var der ikke meget at have et håb i. Og slet ikke økonomien. Nu kan vi gøre status, og den er positiv. Det skriver HORESTAs kommercielle direktør i Avisendanmark.dk

Ved deadline for tilbagebetaling den 1. maj i år havde 87 pct. af branchen betalt coronalånene tilbage og fem pct. var i gang med at afdrage. Kun otte pct. var op mod deadline stadig udfordret. Tilbagebetalingen er sket i et særdeles vanskeligt makroøkonomisk klima, der har begrænset de fleste virksomheders evne til at skabe profit og dermed plads til tilbagebetaling.

I 2022 og 2023 har branchen skullet håndtere en alvorlig mangel på arbejdskraft. Samtidig er en bølge af omkostninger skyllet ind over samfundet og virksomhederne. Her kan nævnes stigende lønninger, huslejestigninger, høje energipriser, råvarepriser og ikke mindst høje renter og langt vanskeligere adgang til finansiering og likviditet.

Jeppe Møller-Herskind understreger, at HORESTA arbejder utrætteligt for at få ryddet manglerne i branchens rammevilkår af vejen. HORESTA ser de store begrænsninger som en forfalden gæld, som samfundet nu må indfri til branchen.

Læs hele historien på avisendanmark.dk

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind