Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Selvom det er højsæson, og der generelt er vækst i antallet af hotelovernatninger i Danmark, står mere end 6.000 hotelværelser i København tomme i øjeblikket, skriver Turistmonitor.

De tusindvis af ledige værelser og senge skyldes den enorme udvidelse af kapaciteten på de københavnske hoteller, og selvom antallet af hotelgæster og hotelovernatninger rent faktisk i dag ligger højere i København sammenlignet med perioden før corona, kan strømmen af hotelgæster på ingen måde matche den fysiske udvidelse.

De mange tomme senge og værelser skaber bekymring i hotelsektoren, men branchen afviser samtidig, at man har forbygget sig.

”Nej, på ingen måde. Hotelbranchen har ikke forbygget sig, men vi har skabt mulighed for vækst og et potentiale til at skabe flere skatteindtægter og nye jobs i byen. Vi står med et kæmpe kapacitetspotentiale,” siger blandt andre Ole Sorang, der er marketingdirektør for Nord- og Vesteuropa i Radisson Hospitality.

Læs hele historien på turistmonitor.dk (kræver login)

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Log ind