Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Der er ikke megen krise at spore, når Christian Wad kigger i omsætningstallene for hans restauranter og barer. Alligevel bider han mærke i, at noget er ved at ændre sig hos de danske forbrugere.
“Jubelåret 2022 er blevet afløst af fornuft og en lille smule påpasselighed,” siger Christian Wad, som bl.a. er medejer af Noho, Cork og Le Week-End Bar i København, til Børsen.
I 2022 brugte danskerne penge i et væk og valfartede på restaurant og bar. Nu oplever Christian Wad i stigende grad, at danskerne f.eks. dropper ét restaurant- og barbesøg om måneden. Det kan så småt mærkes på omsætningen. En omsætning, som indtil nu er pænt over 2019-niveau, men som ligger under 2022-niveauet.
Hvis danskerne mærker, at lønningerne ikke rækker så langt som tidligere, er der god grund til det.I 2022 drønede inflationen i vejret, og lønningerne fulgte slet ikke med. Ifølge Nordea blev der slået et hul i købekraften på omkring 5 pct. i 2022. Nu spår banken, at vi skal helt frem til 2025, før hullet er lappet.
Læs hele historien på borsen.dk (kræver login)
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Der skal flere el-ladestandere ud i landdistrikterne
03-05-2024
-
Lær at forbedre din virksomheds indtægter
03-05-2024
-
Har medarbejderne ret til fri på Grundlovsdag?
03-05-2024
PRESSEKLIP
-
HORESTA styrker den grønne profil: Ansætter ny chef for bæredygtighed og certificering
03-05-2024
-
”Endnu en god sparringspartner”: Hoteldirektør indtræder i nordjysk turistbestyrelse
03-05-2024
-
Endnu et grønt stempel af hotel i København
03-05-2024
-
En ting afholder dansk økonomi fra at klare sig endnu bedre
03-05-2024
-
På hans restaurant afhænger menuen af kokkens humør - men én ting, går han aldrig på kompromis med
03-05-2024
-
Risskov Rejser har ny direktør på plads
03-05-2024