Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det firestjernede Kurhotel Skodsborg ved Øresund kom ud af 2022 med et negativt resultat på 7.880.909 kr. efter skat. Det skriver Finans.dk.

”Årets resultat vurderes at være mindre tilfredsstillende, men på baggrund af flere positive månedsresultater acceptabelt under de givne rammebetingelser,” lyder det i ledelsesberetningen.

I flere år har coronapandemien været en medvirkende faktor til tab. Det gjorde sig også gældende i 2022. Men ikke mindst de stigende energiomkostninger har også spillet ind på resultatet.

”At drive et stort spa- og fitnesscenter, 96 deluxe hotelværelser, et brasserie, banquet og mødelokaler m.m er energikrævende,” skriver Susanne Åberg, adm. direktør for Kurhotel Skodborg A/S samt selskabet Sundhedscenter Skodborg, der ejer bygningerne, i en kommentar til Finans.

Dertil kom øgede omkostninger til vikarer som følge af manglede arbejdskraft, samt øgede leverandør- og råvarepriser.

Læs hele historien på finans.dk

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Log ind