Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
På Madens Folkemøde blev det under en debat om, hvordan man får mere grønt ind i storkøkkenerne slået fast, at alle led i værdikæden synes, det er et problem, at 70 procent af maden i de offentlige køkkener er importeret, og at vi producerer alt for lidt grønt herhjemme. Det skriver Fødevarewatch.dk.
Det synes blandt andre fødevarechef i HORESTA, Tine Skriver. “Grundpræmissen (at der skal mere dansk produceret ind i de store køkkener, red.) kan vi godt købe, fordi vi taler om madoplevelser for vores branche. 80 procent af de totale indkøb i branchen kommer fra køkkenerne i det private, og her er lokale råvarer en præmis, vi køber ind på. Det er en del af vores DNA. Selvfølgelig er vi interesserede i at få mere lokalt grønt og frugt ind,” slog hun fast under debatten.
Det handler dog også om at bruge mere af arealet til produktion af grøntsager. Tine Skriver mener blandt andet også, at der mangler avlere og nogle, der vil lægge jord til det. “I forhold til min branche skal jeg ikke stå og sige, at vi er mere villige til at betale end andre er, men vi har altså nogle andre muligheder, fordi vi lægger så meget værdi oven i, som vi kan få betaling for via gastronomien. Gastronomien kan også være med til at inspirere,” sagde Tine Skriver.
Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA Play: HimmerLand - Klar til fremtiden
03-07-2025
-
Hvornår er en medarbejder handicappet?
03-07-2025
-
Nyhedsbrevet går på sommerferie – lidt i hvert fald
03-07-2025
PRESSEKLIP
-
Noma planlægger pop up-eventyr i Los Angeles i 2026
03-07-2025
-
Tidligere Årets Kok bliver ny gastronomisk chef på Hotel Alsik
03-07-2025
-
VisitDenmark satser bredere: Udvider markedsføring til 14 lande
03-07-2025
-
Ny rekrutteringsaftale vækker optimisme på overenskomstdækkede hoteller
03-07-2025
-
Danske hoteller inviteres med i søgsmål mod Booking.com
03-07-2025
-
Subway ruller nye restauranter ud i danske storcentre
03-07-2025
-
Ny adm. direktør skal styrke Meyers’ bundlinje
03-07-2025
-
Campingkæde udvider med femstjernet plads i Bayern
03-07-2025
-
Dragsholm Slot lander endnu et år med millionunderskud
03-07-2025