Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

På Madens Folkemøde blev det under en debat om, hvordan man får mere grønt ind i storkøkkenerne slået fast, at alle led i værdikæden synes, det er et problem, at 70 procent af maden i de offentlige køkkener er importeret, og at vi producerer alt for lidt grønt herhjemme. Det skriver Fødevarewatch.dk.

Det synes blandt andre fødevarechef i HORESTA, Tine Skriver. “Grundpræmissen (at der skal mere dansk produceret ind i de store køkkener, red.) kan vi godt købe, fordi vi taler om madoplevelser for vores branche. 80 procent af de totale indkøb i branchen kommer fra køkkenerne i det private, og her er lokale råvarer en præmis, vi køber ind på. Det er en del af vores DNA. Selvfølgelig er vi interesserede i at få mere lokalt grønt og frugt ind,” slog hun fast under debatten.

Det handler dog også om at bruge mere af arealet til produktion af grøntsager. Tine Skriver mener blandt andet også, at der mangler avlere og nogle, der vil lægge jord til det. “I forhold til min branche skal jeg ikke stå og sige, at vi er mere villige til at betale end andre er, men vi har altså nogle andre muligheder, fordi vi lægger så meget værdi oven i, som vi kan få betaling for via gastronomien. Gastronomien kan også være med til at inspirere,” sagde Tine Skriver.

Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind