Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Rundt om i sommerlandet er der rift om bordene på caféer og restauranter, men det kniber med at få personale nok til at lave maden og servere den.

Ifølge en ny undersøgelse fra Styrelsen fra Arbejdsmarked og Rekruttering har 39 procent af stillingsopslagene inden for hotel- og restaurationsbranchen været forgæves det seneste halve år.

”Vi er en branche, der i lang tid har manglet arbejdskraft, og det kommer vi desværre også til at gøre denne sommer. Det største problem er at skaffe faglærte kokke og tjenere. Det kræver høj faglighed at levere service”, siger Mette Falkenberg Rasmussen, direktør for politik og bæredygtighed i HORESTA.

Hos hotelkæden Comwell, der har 18 hoteller rundt om i Danmark, oplever Mai-Britt Jensen, direktør for HR og bæredygtighed, at det trods alt er blevet lettere at rekruttere siden samfundets genåbning efter coronapandemien.

”Men vi står reelt med en udfordring, der vedrører hele branchen”.

Læs hele historien på avisendanmark.dk (kræver login)

HORESTA: Hotellerne ser optimistisk på fremtiden

En ny medlemsundersøgelse blandt HORESTAs hotelmedlemmer viser, at branchen generelt forventer et positivt 2024 og betragter deres økonomiske situation som god. Særligt større hoteller forventer en omsætningsvækst i år.

Log ind