Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Rundt om i sommerlandet er der rift om bordene på caféer og restauranter, men det kniber med at få personale nok til at lave maden og servere den.
Ifølge en ny undersøgelse fra Styrelsen fra Arbejdsmarked og Rekruttering har 39 procent af stillingsopslagene inden for hotel- og restaurationsbranchen været forgæves det seneste halve år.
”Vi er en branche, der i lang tid har manglet arbejdskraft, og det kommer vi desværre også til at gøre denne sommer. Det største problem er at skaffe faglærte kokke og tjenere. Det kræver høj faglighed at levere service”, siger Mette Falkenberg Rasmussen, direktør for politik og bæredygtighed i HORESTA.
Hos hotelkæden Comwell, der har 18 hoteller rundt om i Danmark, oplever Mai-Britt Jensen, direktør for HR og bæredygtighed, at det trods alt er blevet lettere at rekruttere siden samfundets genåbning efter coronapandemien.
”Men vi står reelt med en udfordring, der vedrører hele branchen”.
Læs hele historien på avisendanmark.dk (kræver login)
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Regeringen lemper emballagekrav efter hård kritik
12-09-2025
-
Regeringen vil bane vej for lavere moms på fødevarer
12-09-2025
-
Stigende turistafgift gav ikke færre endagsturister i Venedig
12-09-2025
-
Bornholm samler nordisk turismekonference
12-09-2025
-
60 mio. kr. til 15 nye turismeprojekter
12-09-2025
-
Ustabilt vejr ramte sjællandske forlystelsesparker
12-09-2025
-
Trods store regionale forskelle: Campingpladser melder om fremgang
12-09-2025
-
Udland: AI giver kokke og hoteller nye værktøjer mod madspild
12-09-2025