Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Der har aldrig været flere i arbejde i Danmark. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen i maj voksende med 5.824 personer til 2.992.800 lønmodtagere. Det skriver Finans.dk.

Beskæftigelsen er på en vild optur, hvor der alene i år er kommet 19.600 flere personer i arbejde i Danmark. Og sammenlignet med før coronakrisen er beskæftigelsen vokset med imponerende 191.000 personer.

Fremgangen i maj dækker over 3.800 flere job i private virksomheder, mens antallet af jobs i det offentlige steg med 2.000.

Nu forventer økonomer, at beskæftigelsen vil falde svagt senere i år på grund af de høje renter samt vækstafmatning på de danske eksportmarkeder. En lavere efterspørgsel i økonomien kan udfordre arbejdsmarkedet, som typisk reagerer med forsinkelse.

Læs hele historien på finans.dk – kræver login

Dansk økonomi står foran et godt år

Danskerne blev hårdt ramt af den høje inflation, men privatforbruget har fået et flot comeback. Med stor vækst i købekraften og udsigt til mere medvind fra ikke mindst medicinalindustrien kan 2024 blive et overraskende vækstår.

Rekord i beskæftigelse hos hoteller og restauranter

Hotel- og restaurantbranchen satte rekord i beskæftigelsen i 2023 med en vækst på 3,2 procent i forhold til året før. Virksomhederne kunne dog have ansat endnu flere på grund af stor efterspørgsel.

Log ind