Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Moderaterne vil have fjernet den såkaldte formodningsregel.
Ifølge folketingsmedlem Peter Have er reglen et benspænd for kvalificeret arbejdskraft. Han har selv oplevet ikke at kunne hyre udenlandske kokke til sin kro, fordi de skulle have for høj en løn, og så blev de automatisk afvist på grund af formodningsreglen, fortæller TV2/Østjylland.

Socialdemokratiet afviser dog at afskaffe formodningsreglen.

”Det er vigtigt, at myndighederne har en stopklods i de tilfælde, hvor de har en mistanke om, at der ikke er reelle ansættelsesforhold,” siger Jens Joel, der er beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet, til TV2 Østjylland.

HORESTA så gerne, at formodningsreglen blev afskaffet.

”Vores medlemmer får afslag på ansøgninger, fordi man for eksempel har kigget på priserne på en forret i relation til den løn, kokken får. Det, synes vi, simpelthen er helt galimatias”, siger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i Horesta, til TV2 Østjylland.

Læs hele historien på tv2ostjylland.dk

Bellagroup Ansætter ny salgsdirektør

Kampen om gæsterne er blevet hårdere i hovedstaden i skuldersæsonen. Derfor styrker Bellagroup nu sit salgsteam med en ny direktør, som skal bidrage med analytisk tæft.

40 år ved roret: Ulla fejrer fire årtier som hotelejer

Aalbæk gl. Kro, i dag kendt som Aalbæk Badehotel, har rødder tilbage til 1818 og rummer en rig og farverig historie. Den 1. maj i år kan ejeren og restauratøren Ulla Mosich fejre sit 40-års jubilæum, en bemærkelsesværdig præstation i restaurationsbranchen.

Log ind