Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hotel- og restaurationsbranchen oplever massiv mangel på elever. En mangel, som kan udfordre Danmarks status som ”gastronomisk supermagt”.

Sådan lyder det fra HORESTA, som netop har offentliggjort en medlemsundersøgelse. Af undersøgelsen fremgår det, at over halvdelen af virksomhederne i hotel- og restaurationsbranchen gerne ville have flere elever - hvis de kunne, skriver Finans.dk.

Knap seks ud af ti virksomheder i undersøgelsen har elever ansat, og sammenlagt ville de kunne ansætte yderligere 276 elever i morgen - hvis det altså var muligt at rekruttere det ønskede antal. 

Men det er det ganske enkelt ikke, og 82 pct. angiver i undersøgelsen ”rekrutteringsvanskeligheder” som den største årsag til manglen. 

Èn af de virksomheder, som godt kunne tænke sig flere elever, er Hotel Koldingfjord.

”Lige nu har vi de elever, som vi skal have - men vi har måttet skrue ned. Det går op og ned, og vi har da også haft perioder med mangel på både tjener- og kokkeelever,” siger Peder J. Madsen, adm. direktør hos Koldingfjord, til Finans.dk.

Læs hele historien på Finans.dk (kræver login)

HORESTA: Hotellerne ser optimistisk på fremtiden

En ny medlemsundersøgelse blandt HORESTAs hotelmedlemmer viser, at branchen generelt forventer et positivt 2024 og betragter deres økonomiske situation som god. Særligt større hoteller forventer en omsætningsvækst i år.

Log ind