Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Den danske turistbranche mærker for alvor, at de manglende hænder rammer sommerturismen og gør det sværere at tilbyde den service, branchen ellers ønsker, lyder det samstemmigt fra flere turistchefer, skriver Turistmonitor.dk.

”Hvis vi havde arbejdskraften, kunne vi sagtens forestille os, at der var flere restauranter og cafeer, der havde mulighed for at holde mere åbent,” siger Lars Ravnholt, HR- og kommerciel chef i Destination Vesterhavet, og fortsætter:

”Der er nogle steder, der er nødt til at holde lukket, og det har vi fuldt forståelse for. Det nytter ikke at have åbent, hvis ikke man har de tjenere, kokke og andet personale, der skal til.”

Lindy Kjøller, som er direktør i Destination Lolland-Falster, er enig.

”Vi oplever, at særligt hoteller og restauranter mangler faglærte, og at de derfor må koncentrere sig om færre tilbud og eventuelt må have lukkedage,” siger han.

Læs hele historien på turistmonitor.dk

Dansk økonomi står foran et godt år

Danskerne blev hårdt ramt af den høje inflation, men privatforbruget har fået et flot comeback. Med stor vækst i købekraften og udsigt til mere medvind fra ikke mindst medicinalindustrien kan 2024 blive et overraskende vækstår.

WoCo fremhæver egne resultater i opgørelse

Frigast-rapporten, som udkom tidligere på måneden, opfordrer politikerne til at fjerne statsstøtten til Wonderful Copenhagen. I en opgørelse gør destinationsselskabet nu status over sin egent værdi i 2023.

Log ind