Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Der er i øjeblikket en meget lave ledighed i Danmark, og derfor er mange virksomheder nødt til at søge uden for landets grænser for at skaffe flere hænder.

Desværre støder branchen dog på en række snubletråde, som gør det unødigt svært at hente blandt andet kokke, tjenere, receptionister til Danmark.

Et godt eksempel er positivlisten, der består af omkring 30 jobtyper med stor efterspørgsel. Men positivlisten er ikke løsningen i dens nuværende form. For det første er tjenerfaget ikke på listen, selv om manglen på faglærte tjenere er enorm. For det andet stilles der krav om, at man som virksomhed skal have elever for at kunne bruge listen. Men mange virksomheder i hotel- og restauranterhvervet har ikke elever, fordi der ganske enkelt er stor mangel på dem.

“Vi har aldrig været så mange ansatte i branchen, som vi er i dag. Men vi må konstatere, at vi stadig mangler medarbejdere. Hvis ikke der bliver justeret på positivlisten risikerer vi lægge låg på udviklingen og væksten,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i HORESTA til DR P4.

Bliv klogere på det udvidede producentansvar

Vi har erfaret, at mange af vores medlemmer bliver omfattet af producentansvar for emballage. Da der stadig er uklarheder om, hvad det i praksis betyder, kommer her et overblik.

Log ind