Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Vanen tro oplevede danske restauranter en sand stjerneregn, da Michelin Guide Nordic Countries i sidste måned uddelte hæder og ære til de bedste spisesteder i de nordiske lande. I 2022 blev der uddelt 41 michelinstjerner til 29 danske restauranter. I år voksede det antal til 46 stjerner fordelt på 33 restauranter, skriver Finans.dk.

For dansk turisme handler stjernerne også om Danmarks muligheder for at tiltrække udenlandske gastroturister.

I 2017 var der 1,3 millioner udenlandske gastroturister på besøg i Danmark. I 2022 var det antal steget med hele 49 procent til 1,9 millioner, og de udgjorde flere end hver tredje internationale turist.

Ifølge Visit Denmark er andelen af gastroturister fortsat større i de danske storbyer end i resten af landet i 2022. Men især er der kommet mange flere udenlandske gastroturister til ude i landet siden 2017.

Her var andelen af gastroturister således 22 procent, altså to ud af fem udenlandske kystturister var gastroturister. I 2022 er andelen steget til 34 procent, svarende til at hver tredje udenlandske kystturist nu er en gastroturist.

I alt er der kommet hele 574.000 flere af dem i 2022 sammenlignet med 2017.

Læs hele historien på finans.dk – kræver login

Turismepulje skal skabe aktivitet – ikke skrivebordsprojekter

Den statslige bevilling på 43 mio. kr. til regional turisme skal målrettes projekter, der skaber vækst, job og helårsturisme, lyder det fra Claus Nielsen, adm. direktør hos Sinatur Hotel & Konference og regionsformand for Region Hovedstaden i HORESTA.

Log ind