Mens regeringen inden for få uger vil have afskaffet store bededag for at øge det økonomiske råderum, kan det allerede til maj vise sig, at råderummet faktisk er en del større end tidligere ventet, skriver Børsen.

Det økonomiske råderum er nemlig senest blevet opgjort i august, og siden er der ifølge flere økonomer tikket nye oplysninger ind, som indikerer, at dansk økonomi vil stå en del stærkere i 2030, når den næste opgørelse kommer.

“Vi har ikke et opdateret råderum, så vi ved ikke, hvor mange penge der reelt er i 2030. Samtidig er der nogle ting, som peger i retning af, at råderummet godt kunne være større, end hvad vi ved fra august,” fortæller Ulrik Beck, cheføkonom i tænketanken Kraka. Han kalder det på den baggrund “svært” at diskutere behovet for en afskaffet helligdag. Og det møder enighed hos cheføkonom i 3F Frederik I. Pedersen, der følger statens nøgletal med en tættekam.

Læs hele historien her.

HORESTA inviterer til Restaurant Kickoff

Mangel på arbejdskraft, stigende omkostninger og økonomisk usikkerhed har præget restauranternes dagligdag det seneste år. Men hvad kan vi forvente af det kommende år?

Log ind