Den gamle bykerne skal styrkes som historisk destination. Går man en tur i Aalborg, er det svært ikke at bemærke de gamle bygningsværker fra Aalborgs mere end 1200-årige historie, skriver TV2 Nord.

Og nu skal historierne om disse fortælles bedre og mere sammenhængende - ved hjælp af en donation på 10 millioner kroner fra Augustinus Fonden.

”Vi vil gerne binde byen og museet sammen på en helt ny måde, hvor et moderniseret Aalborg Historiske Museum kommer til at indtage rollen som porten til byens historie, og hvor historien kommer til udtryk i byrummet omkring de mange historiske bygninger i midtbyen,” siger Lars Christian Nørbach, direktør ved Nordjyske Museer, som Aalborg Historiske Museum er en del af.

Læs hele historien her.

Se også

Generation Z vil hellere betale for oplevelser

Personer i Generation Z er potentielt interessante for rejsebranchen, da de prioriterer oplevelser højere end ejendele. Aldersgruppen ventes at udgøre 40 procent af forbrugerne i USA i 2030.

Tivoli sætter omsætningsrekord

Efter et dårligt år i 2021 kom Tivoli ud af 2022 med et overskud. I øjeblikket er op mod 100 håndværkere ved at gøre haven klar til åbning inden påske.

Brug af teledata skal fremme turismen

Brugen af teledata til at kortlægge turisters færden skal gøre det lettere at markedsføre turistdestinationerne de rigtige steder på det rigtige tidspunkt.

Log ind