Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Efter at Danmarks Statistik tirsdag offentliggjorde ledighedstal for dansk økonomi i december, lyder vurderingen fra cheføkonom i Nykredit, Palle Sørensen, at virkeligheden er ved at indhente det danske arbejdsmarked, skriver Børsen.

Tallene viser, at fra november til december steg antallet af ledige med 2.700 til 80.800 personer, hvilket svarer til 2,7 procent af den samlede arbejdsstyrke.

”Dansk økonomi er formentlig på vej ind i en recession, og vi ser efterhånden klare svaghedstegn flere steder. Erhvervstilliden peger på tilbagegang, eksporten er faldet i de seneste målinger, og detailsalget viser tegn på opbremsning. Samtidig melder færre og færre virksomheder om mangel på arbejdskraft,” fremhæver han.

Læs hele historien her.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Dansk økonomi står foran et godt år

Danskerne blev hårdt ramt af den høje inflation, men privatforbruget har fået et flot comeback. Med stor vækst i købekraften og udsigt til mere medvind fra ikke mindst medicinalindustrien kan 2024 blive et overraskende vækstår.

Rekord i beskæftigelse hos hoteller og restauranter

Hotel- og restaurantbranchen satte rekord i beskæftigelsen i 2023 med en vækst på 3,2 procent i forhold til året før. Virksomhederne kunne dog have ansat endnu flere på grund af stor efterspørgsel.

Log ind