Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

2022 blev et rekordernes år for hotelbranchen. Der var flere hotelgæster end nogensinde, omsætningen var rekordhøj og aldrig har der arbejdet så mange i hotelbranchen som i år. 2022 var samtidig tæt på at være et corona-frit år. Det har givet hotellerne stor medvind og et boost af danske og udenlandske ferie- og forretningsgæster, der for de flestes vedkommende endelig har kunne rejse og opleve frit, skriver Peter Schelde, adm. direktør for Comwell Hotels, og Jesper Olesen, hoteldirektør for Clarion og Comfort Hotels, i Avisen Danmark.

Men de flotte resultater i år er ikke kun skabt i medvind.

”Der har været masser af modvind. For der er andre mere negative rekorder, som også bør nævnes. Manglen på arbejdskraft i hotelbranchen har været rekordstor og toppede op til sommeren. Virksomhedernes omkostninger til især energi og fødevarer har også været enorme. Inflationen har nået niveauer, der ikke er set siden 1980’erne. Coronaregningen er langt fra betalt på alle hoteller, og nu kommer andre store regninger ind ad brevsprækken, hvilket tærer på indtjeningen,” skriver de.

Vejen i 2023 bliver ikke uden forhindringer, men troen på fremtiden er i år genvundet, lyder budskabet.

Læs hele historien her.

Hotel Insights i Billund

Kl. 9.00 - 13.30

Få inspiration til hvordan du kan udvikle din virksomhed og bliv opdateret på de seneste markedsdata og forventninger til 2024.

Hotel Insights i København

Kl. 9.00 - 13.30

Få inspiration til hvordan du kan udvikle din virksomhed og bliv opdateret på de seneste markedsdata og forventninger til 2024.

Log ind