Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det siger formanden for HORESTA Region Midtjylland, Jakob Beck Wätjen, i en nyhedshistorie, skrevet af Cabi – et videnshus, som samarbejder med virksomheder og kommuner om et socialt ansvarligt arbejdsmarked.

”Hos mange steder med forretningskunder ser ordrebøgerne faktisk gode ud, men man kan være nervøs for, om ordrerne bliver gennemført. Bliver vi ved med at have gæster, som vi har lige nu, så skal 2023 nok blive fint. Men kommer folk mindre, så skal vi begynde at tilpasse os. Den usikkerhed gælder alle virksomheder lige nu”, siger Jakob Beck Wätjen.

Han vurderer, at rekruttering til branchen er blevet nemmere, men at det fortsat er en stor udfordring at skaffe faglært arbejdskraft.

”Vi vil gerne have, at flere skal gå den faglærte vej som kokke, tjenere og receptionister. Jeg oplever, at der er okay søgning, men der er plads til flere elever i branchen. Flere steder mangler elever i forhold til, hvad de plejer at have,” siger han.

Dansk økonomi står foran et godt år

Danskerne blev hårdt ramt af den høje inflation, men privatforbruget har fået et flot comeback. Med stor vækst i købekraften og udsigt til mere medvind fra ikke mindst medicinalindustrien kan 2024 blive et overraskende vækstår.

Log ind