Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Fire ud af fem hoteller manglede arbejdskraft, kunne Danmarks Statistik berette i august 2021. Og i turismebranchen som helhed, herunder restauranterne, var der 62 pct. der meldte om mangel på arbejdskraft. Til sammenligning var tallet for de samlede serviceerhverv 28 pct., skriver Turisme.nu.

Én af dem, der sidder først i fødekæden i forhold til at sende kvalificeret arbejdskraft ud i turismebranchen, er Anne-Birgitte Agger, der siden 2018 har været direktør for Hotel- og Restaurantskolen i København. Direktøren kan godt genkende problemet, men er samtidig optimistisk på branchens vegne.

”Her på skolen havde vi et fald i antallet af elever på 45 pct. på vores erhvervsfaglige uddannelser frem til 2019 i forhold til bare fem år tidligere. Og det er klart, at det også kommer til at afspejle sig i branchen. Andelen af elever, der får svendeprøve, er lidt mindre end tidligere – og der er især et fald i forhold til antallet af kokke. Det positive er, at vi siden 2019 har vundet 10% af det samlede antal elever tilbage. Det er i særlig grad gået frem ift. de helt unge, dvs. dem, der kommer direkte fra 9. klasse, og som vælger en af uddannelserne på vores skole,” siger Anne-Birgitte Agger.

Læs hele historien her.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Kursus i elevoverenskomsten

Kl. 09.00 - 15.00

HORESTA inviterer til kursus i elevoverenskomsten indgået mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F.

Log ind