Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Efter et par år med corona er de udenlandske turister på vej tilbage til Danmark – og det er danskerne glade for. Turisterne bidrager nemlig til den lokale økonomi, et større udbud af butikker og restauranter, flere kulturtilbud og aktiviteter i naturen.

Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for VisitDenmark blandt næsten 6.000 danskere. Næsten otte ud af ti danskere (79 pct.) svarer, at turismen har flere positive end negative konsekvenser for Danmark.

”Danmark er en stor turismenation, der tiltrækker flere udenlandske turister end vores nabolande Sverige og Norge til sammen, og turismen spiller en vigtig rolle i dansk samfundsøkonomi. Derfor er det vigtigt, at danskerne bakker op om turismen, og det bekræfter undersøgelsen i den grad, at danskerne gør,” siger Jan Olsen, adm. direktør i VisitDenmark og fortsætter:

”Danskerne kan godt lide at få besøg af turister. De giver liv og atmosfære og bidrager til den lokale økonomi. Især de danskere, der bor i områder præget af turisme, kan se fordelene ved turismen.”

Læs hele historien her.

Log ind