Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

De høje energiomkostninger har fået a&o Hostels til at gå i gang med initiativer, der skal sænke energiforbruget med 30 procent.

”Med de fortsat meget høje omkostninger til elektricitet, olie, gas og varme er det vigtigere end nogensinde at finde måder at spare energi på vores hostels. Fra i år vil vi sigte efter at reducere vores energiforbrug med 30 procent, siger a&o’s Managing Director i Danmark, Kasper Rønnow.

For at nå dette mål er a&o Hostels gået i gang med at implementere flere energibesparende tiltag på sine københavnske lokationer på Nørrebro og i Sydhavnen.

En stor del af kædens energiforbrug relaterer til temperaturen på de to hostels med i alt 1.300 senge. Derfor vil kæden skrue ned for temperaturen i offentlige områder såvel som på værelserne. a&o er begyndt at anvende flere termostater, der skal regulere varmen, og så vil kulden også blive reduceret en smule i freezer-systemer og store køleskabe. De forventede besparelser inden for varmeenergi og el forventes at lande på 30 procent.

”Herudover anser vi det for muligt at spare yderligere 15 procent ved at indføre foranstaltninger såsom fototermisk energi og bygningsisolering,” tilføjer Kasper Rønnow.

Et andet initiativ har været overgangen til LED-belysning i stedet for traditionelle elpærer.

Log ind