Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Visit Sweden har spurgt en række af landets indbyggere, om deres rejseplaner for 2023. Konklusionen i undersøgelsen er, at 34 procent af respondenterne planlægger at holde en ferie i Sverige i løbet af det næste halve år. Det tal er stort uændret fra for et år siden, lyder det, skriver Standby.dk.

Når organisationen kigger på antallet af adspurgte, der påtænker at holde ferie i udlandet, er der dog sket en stigning i forhold til januar 2022. På daværende tidspunkt var tallet 49 procent, hvorimod det i år er 57 procent.

Den mest populære udenrigsdestination blandt de svenske rejsende er Spanien, mens Danmark indtager andenpladsen og Storbritannien samt Grækenland befinder sig på en delt tredjeplads. Svarene i undersøgelsen peger derudover også på, at den nuværende økonomiske situation påvirker de rejsevalg, som svenskerne træffer. Fire ud af ti svarer nemlig, at inflationen har indvirkning på deres beslutninger, og for størstedelen kommer det til udtryk ved, at de i dag vælger billigere løsninger, end de ellers ville have gjort, samt venter længere tid med at booke end tidligere.

Læs hele historien her.

Log ind