Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

På baggrund af en række klager i perioden 2021 til 2023 er syv selskaber nu politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for brud på kontantreglen. Det skriver Fødevarewatch.dk.

Det drejer sig bl.a. om Casablanca Aarhus ApS, V21 A/S (Værftets Madmarked), Mash Århus ApS, Streetfood Aalborg ApS og Scandic Hotel A/S.

Ifølge kontantreglen i betalingsloven skal virksomheder, der tager imod kort- og mobilbetalinger, også tage imod kontanter i tidsrummet fra kl. 06.00-22.00. Overtrædelse af kontantreglen kan straffes med bøde.

Debatten om kontantpligten blusser med mellemrum op blandt både restaurationsbranchen og i dagligvaresektoren, fordi forbruget af kontanter gennem årene er dykket kraftigt, mens håndteringen bliver stadig mere besværlig og omkostningstung.

”Det giver ingen mening, at vi i 2023 fortsat pålægger virksomheder at tage imod kontanter. Selvfølgelig skal gældende lovgivning overholdes, men loven er forældet i en tid, hvor selv det offentlige har gennnemdigitaliseret kontakten med borgerne”, udtaler politisk chef Maria Olafsson fra HORESTA.

Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login

Log ind