Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Et flertal på Københavns Rådhus vil kopiere Berlin, Barcelona og andre større byer i Europa ved at pålægge turisterne en skat. Flertallet består af SF, Enhedslisten, Alternativet og Socialdemokratiet.

”Vi mener, at det er fint, hvis turismen også bidrager til at holde byen ren og få servicen til at fungere”, siger Rasmus Steenberger fra SF, der har stillet forslaget.

København kan dog ikke bare indføre en ny afgift af egen drift. Det kræver en lovændring, som skal stemmes igennem af Folketinget. Men erhvervsminister Morten Bødskov (S) er ikke med på ideen.

HORESTA anerkender, at mange andre byer har turistafgifter. Men han understreger i den forbindelse, at i mange af vores nabolande er der differentieret moms, så det for eksempel er billigere at gå ud og spise. Det har vi ikke her i landet.

”Så med en turismeskat vil man have både i pose og sæk. Nu har vi lige haft en debat, hvor de ville begrænse udeservering til klokken 22. Jeg synes, man skal begynde at behandle og respektere turismeerhvervet bedre og anerkende det bidrag, der kommer fra det”, siger HORESTAs viceadm. diretør, Jeppe Møller-Herskind.

Bellagroup Ansætter ny salgsdirektør

Kampen om gæsterne er blevet hårdere i hovedstaden i skuldersæsonen. Derfor styrker Bellagroup nu sit salgsteam med en ny direktør, som skal bidrage med analytisk tæft.

40 år ved roret: Ulla fejrer fire årtier som hotelejer

Aalbæk gl. Kro, i dag kendt som Aalbæk Badehotel, har rødder tilbage til 1818 og rummer en rig og farverig historie. Den 1. maj i år kan ejeren og restauratøren Ulla Mosich fejre sit 40-års jubilæum, en bemærkelsesværdig præstation i restaurationsbranchen.

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Log ind