Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Borgerrepræsentationen i København går nu efter at få en turismeafgift på overnatninger i byen. Så meget står klart efter et møde, hvor et flertal på 32 ud af 52 stemmer, vedtog forslaget, skriver Turisme24.dk.

For forslaget stemte Enhedslisten, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Alternativet, mens Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti stemte imod.

At forslaget er vedtaget, betyder dog ikke, at borgerrepræsentationen kan få det, som den vil have det. I stedet vil overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) nu sende et brev til regeringen, hvori hun beder om lovhjemmel til at indføre afgiften.

Partierne, som stemte for turismeafgiften, argumenterer grundlæggende for, at turismen i København skal være selvfinansierende. Det betyder, at afgiften skal bidrage til vedligehold af faciliteter og offentlige rum, som turister også gør brug af som offentlige toiletter, cykelstier og parker, blot for at give eksempler, som forslagsstillerne SF, Enhedslisten og Alternativet selv har nævnt.

Læs hele historien på turisme24.dk (kræver login)

Log ind