Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Rejselysten er tilbage hos danskerne, der bestiller ferier som aldrig før. Men rejserne går i stigende grad ud af landet, og det ellers tårnhøje antal danske overnatninger i Danmark efter corona ser ud til at være i frit fald. Det skriver Turistmonitor.dk.

I 2021 var der i årets første 10 måneder 31,3 millioner danske overnatninger i Danmark. I 2022 var tallet faldet til 29,1 millioner for samme periode, og ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er faldet fortsat i år og ender på knap 28 millioner overnatninger i perioden for januar til og med oktober.

Hastigheden i faldet af danske turister bekymrer Tonny Thorup, som er forperson i Danske Destinationer og direktør i Destination Nord.

Derfor ærgrer det ham også, at der i de netop uddelte ekstraordinære 41 millioner kroner til dansk turisme er afsat godt 20 millioner kroner til VisitDenmarks markedsføring i udlandet men intet til markedsføring i Danmark.

“Det er som om, man tænker, danskerne kommer af sig selv, men det gør de altså ikke. Vi er i skarp, skarp konkurrence med udlandet,” siger Tonny Thorup, som mener, der så hurtigt som muligt bør sættes gang i en indsats for at få flere danskere til at holde ferie i Danmark.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Log ind