Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Formanden for HORESTA Camping, Bent Thodsen, ser 2023 som endnu et år i rækken med stagnation i overnatningstal. Han ser en branche, der er udfordret af blandt andet billige flyrejser, ændrede rejsemønstre og ikke mindst et ”oldnordisk” campingreglement.

Billedet med et faldende eller stagneret overnatningstal stemmer godt overens med de nyeste tal fra Danmarks Statistik. Her er det samlede antal gæster faldet siden 2022, mens der er sket et fald i danske gæster og en lille stigning i udenlandske gæster, skriver Turistmonitor.dk.

»Da det gik rigtig godt, nåede vi op på 12 millioner overnatninger, og det har ligget og balanceret lige lidt under 12 millioner hele tiden,« konstaterer Bent Thodsen.

Han ser en ændring af campingreglementet som nøglen til at få vendt kurven.

”Campingpladserne bliver holdt nede af det rigide og restriktive campingreglement, der er støbt i beton. Hvis ikke vi skal have en total regulering af reglementet, skal vi have et helt nyt regelsæt for ferieområdet, så vi får lov til nogle flere ting. Og så er der en hel stribe af tåbelige regler, der ikke giver mening,” siger han.

Læs hele historien på Turistmonitor.dk (kræver login)

Campingformand bekymret over stagneret udvikling (1)

Ændrede rejsemønstre og et oldnordisk campingreglement er nogle af de udfordringer, danske campingpladser kæmper imod. Overnatningstallene er stagneret, og hvis det ikke ændres, risikerer mange pladser at lukke, vurderer formand for HORESTA Camping.

Log ind