Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Regeringens nye Strategi for Økologi forpasser på centrale områder muligheden for at understøtte en positiv udvikling i sektoren.

Det skriver 13 organisationer i en fælles pressemeddelelse, som samtidig kritiserer, at regeringen har valgt ikke at videreføre det 15 år gamle økologiske spisemærke på finansloven for 2024. 

Blandt de 13 organisationer er Landbrug & Fødevarer, HORESTA, Økologisk Landsforening, Dansk Erhverv og Dansk Industri.

Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA, kalder spisemærket for centralt i omstillingen til at spise mere grønt og økologisk.

”Mange virksomheder har allerede investeret i omlægningen, og andre lande gør Danmark kunsten efter. Derfor er det uforståeligt og virker uigennemtænkt, at regeringen nu nedlægger Det Økologiske Spisemærke og dermed spænder ben for mere økologi i udespisebranchen.”

Læs hele historien på fodevarewatch.dk (kræver login)

Bliv klogere på det udvidede producentansvar

Vi har erfaret, at mange af vores medlemmer bliver omfattet af producentansvar for emballage. Da der stadig er uklarheder om, hvad det i praksis betyder, kommer her et overblik.

Log ind