Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Regeringens nye Strategi for Økologi forpasser på centrale områder muligheden for at understøtte en positiv udvikling i sektoren.

Det skriver 13 organisationer i en fælles pressemeddelelse, som samtidig kritiserer, at regeringen har valgt ikke at videreføre det 15 år gamle økologiske spisemærke på finansloven for 2024. 

Blandt de 13 organisationer er Landbrug & Fødevarer, HORESTA, Økologisk Landsforening, Dansk Erhverv og Dansk Industri.

Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA, kalder spisemærket for centralt i omstillingen til at spise mere grønt og økologisk.

”Mange virksomheder har allerede investeret i omlægningen, og andre lande gør Danmark kunsten efter. Derfor er det uforståeligt og virker uigennemtænkt, at regeringen nu nedlægger Det Økologiske Spisemærke og dermed spænder ben for mere økologi i udespisebranchen.”

Læs hele historien på fodevarewatch.dk (kræver login)

Glæde over nye overnatningstal

Mens de store erhvervs- og brancheorganisationer overordnet set er godt tilfredse med de nye overnatningstal fra sidste år, er der dog flere indsatser, som man bør fokusere på, lyder det.

Log ind