Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Flere hoteller og restauranter har over sommeren været nødsaget til at lukke i perioder, fordi de ikke har været i stand til at tilbyde den service, de gerne vil yde, og derfor er der akut brug for mere arbejdskraft.

Men i følge 3F er virkeligheden er langtfra så sort. De mener, at brancheorganisationer har talt problemet større end det egentlig er. Det skriver turistmonitor.dk.

Mette Falkenberg Rasmussen, direktør for politik og bæredygtighed i HORESTA, afviser, at brancheorganisationen har været med til at få udfordringerne med at rekruttere medarbejdere til at se større ud, end de reelt er.

“To ud af 10 stillinger bliver ikke besat, og yderligere to ud af 10 stillinger ender med, at der bliver ansat en anden profil. Og når vi taler med vores medlemmer, siger de også, at de har svært ved at finde arbejdskraft, så det er et stort problem,” påpeger Mette Falkenberg Rasmussen.

Hun henviser samtidig til, at den manglende arbejdskraft betyder en manglende omsætning på 29 procent for danske hoteller og 37 procent for restauranter.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Log ind