Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danmarks største hotelkæde, Scandic, implementerer madspildsværktøjet ioLiving på samtlige ad deres 30 hoteller. Det skriver Scandic i en pressemeddelelse.

Indsatsen er et led i hotelkædens mål om at reducere mængden af madspild med 25 pct. frem mod 2025 målt i forhold til 2019.

Den nye teknologi måler automatisk det samlede madspild for hvert hotel og holder det op mod antallet af gæster. Det gør det muligt at måle og indsamle data, som f.eks. CO2-aftryk på tværs af hotellerne.

Bekæmpelse af madspild er ikke nyt for Scandic. Fra 2017 til 2022 samarbejdede de med madspildsappen Too Good To Go og har ifølge hotelkæden reddet 100.000 måltider.

Scandic er efter sigende den første virksomhed i Danmark, der bruger ioLiving. Allerede til maj er Scandic klar med de første målinger og indsigter fra det nyinstallerede værktøj.

Læs hele historien på turistmonitor – kræver login

Museum Odense belønnes med Green Attraction-certifikat

Efter gennem et par år at have sat fokus på grøn omstilling i hele organisationen og særligt i Den Fynske Landsby sikrer Museum Odenses museer sig nu det synlige bevis for at tænke bæredygtigt i såvel sin formidling som sit energiforbrug.

Robotter kan overtage titusindvis af hoteljobs

Kæmpe fagforening i Las Vegas for hotel- og restaurantansatte frygter, at robotterne kan overtage mindst hvert tredje job ved for eksempel check-in på hoteller, madservering og som bartendere.

Log ind