Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Fremtidens turistfolder er landet i Aarhusregionen og skal erstatte de traditionelle brochurer, som turister i Aarhus, Djursland, Viborg, Randers og Søhøjlandet normalt kan finde information i. Det skriver Visitaarhus i en pressemeddelelse.  

I stedet lanceres der fem lokale trykte guides med en QR-kode, som turisterne kan scanne, hvorefter de bliver ledt ind i et digitalt univers, der giver skræddersyede anbefalinger baseret på rejselængde og præferencer.

De nye turistguides skal gøre det lettere for turister at udforske hele Aarhusregionen og på sigt udfase trykte turistbrochurer for at skåne miljøet.

Læs hele historien på Jyllands-Posten.dk

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind