Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Under Covid-nedlukningen skete der et markant fald i dankortmisbrug i den fysiske handel. Nu viser nye tal, at misbruget fortsat er på et lavt niveau. De daværende afstandskrav i butikker betød, at afluring af PIN-koder og efterfølgende misbrug faldt markant i 2020 sammenlignet med årene op til pandemien. Efter ophævelsen af restriktionerne er misbruget kun steget marginalt i 2022 til et fortsat meget lavt niveau.

Det skriver Nets i en pressemeddelelse. 

“Et stærkt og sikkert Dankort er vigtigt for samfundet. Vi kan desuden se, at danskerne er noget nær verdensmestre i at betale kontaktløst, hvilket minimerer antallet af gange man som forbruger taster sin PIN-kode på forretningens betalingsterminal,” siger Esben Torpe-Jørgensen, som er direktør i Nets med ansvar for Dankort.

Også online dankortmisbrug har ligget stabilt lavt, og er faktisk blevet halveret, siden det i 2020 blev indført, at kortholdere skal indtaste en ekstra kode, når de handler på nettet.

Læs hele historien på Nets.eu

Tag imod betalinger også selvom nettet er nede

Det kan ske, at din virksomheds betalingsterminal mister forbindelsen til nettet derfor er det vigtigt, at du og dine medarbejdere ved, at I godt kan tage imod Dankort betalinger alligevel.

Log ind