Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Under Covid-nedlukningen skete der et markant fald i dankortmisbrug i den fysiske handel. Nu viser nye tal, at misbruget fortsat er på et lavt niveau. De daværende afstandskrav i butikker betød, at afluring af PIN-koder og efterfølgende misbrug faldt markant i 2020 sammenlignet med årene op til pandemien. Efter ophævelsen af restriktionerne er misbruget kun steget marginalt i 2022 til et fortsat meget lavt niveau.

Det skriver Nets i en pressemeddelelse. 

“Et stærkt og sikkert Dankort er vigtigt for samfundet. Vi kan desuden se, at danskerne er noget nær verdensmestre i at betale kontaktløst, hvilket minimerer antallet af gange man som forbruger taster sin PIN-kode på forretningens betalingsterminal,” siger Esben Torpe-Jørgensen, som er direktør i Nets med ansvar for Dankort.

Også online dankortmisbrug har ligget stabilt lavt, og er faktisk blevet halveret, siden det i 2020 blev indført, at kortholdere skal indtaste en ekstra kode, når de handler på nettet.

Læs hele historien på Nets.eu

Husk at tjekke om du stadig tager rene Dankort

Det er blevet stadig mere udbredt med fastpris-modeller uden Dankort, hvor den enkelte café eller restaurant blot skal forholde sig til én fast sats pr. transaktion, som også dækker leje af terminal.

Priserne for Dankort fastholdes efter prisfald i 2022

I en tid, hvor inflation og prisstigninger påvirker dansk erhvervsliv, fastholder Nets sine priser fra 2022, hvor gebyret faldt med otte pct. Det er muligt pga. en mere effektiv drift af Dankort og et lavere misbrug.

Stigende forbrug på danske hoteller og attraktioner

Nets’ ugentlige business-barometer giver opdatering på, hvordan handlen i Danmark udvikler sig fra uge til uge fordelt på 24 brancher. De nyeste tal dækker uge 28., der startede med mandag den 11. juli – og hvor pilotstrejken i SAS gik ind i sin anden uge, skriver Standby.dk.

Log ind