Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Hvis flere unge skal tage en madfaglig uddannelse, kræver det, at alle børn og unge får gode oplevelser med madglæde og -håndværk som en del af skolegangen. Det skriver direktør for Madkulturen, Judith Kyst og direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Anne-Birgitte Agger, til Altinget.
Manglen på dygtige madhåndværkere kan mærkes hos flere danske fødevarevirksomheder. Inden for bl.a. hotel- og restauranterhvervet bliver kun hvert tredje job besat af en kandidat med de ønskede kompetencer, ifølge en ny rekrutteringsundersøgelse. Derudover står Danmark til at mangle 9.000 madprofesionelle frem mod 2030.
For at vende skuden foreslår Judith Kyst og Anne-Birgitte Agger, at folkeskolerne skaber et mere inspirerende madunivers, hvor eleverne selv er med til at lave mad og i højere grad lærer at reflektere over råvarer, produktionsformer og processerne i gryden – evt. i samarbejde med lokale kroer, landmænd, restauranter.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyt klimaregnskab fra VisitDenmark viser turismens CO2-aftryk
22-10-2024
-
Tuborgfondet støtter unge madentreprenører med 3,8 mio. kr.
22-10-2024
-
Ny fond skal booste investeringer i kystturismen
22-10-2024
-
Regeringen satser på bæredygtig vækst i turismen frem mod 2030
22-10-2024
-
Regeringen vil booste turismen ved at ændre lukkelov
22-10-2024
-
Unge trækker besøgstallene op i restaurationsbranchen
22-10-2024
-
Minister afviser turistskat og bekymringer om overturisme i København
22-10-2024