Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hvis flere unge skal tage en madfaglig uddannelse, kræver det, at alle børn og unge får gode oplevelser med madglæde og -håndværk som en del af skolegangen. Det skriver direktør for Madkulturen, Judith Kyst og direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Anne-Birgitte Agger, til Altinget.

Manglen på dygtige madhåndværkere kan mærkes hos flere danske fødevarevirksomheder. Inden for bl.a. hotel- og restauranterhvervet bliver kun hvert tredje job besat af en kandidat med de ønskede kompetencer, ifølge en ny rekrutteringsundersøgelse. Derudover står Danmark til at mangle 9.000 madprofesionelle frem mod 2030.

For at vende skuden foreslår Judith Kyst og Anne-Birgitte Agger, at folkeskolerne skaber et mere inspirerende madunivers, hvor eleverne selv er med til at lave mad og i højere grad lærer at reflektere over råvarer, produktionsformer og processerne i gryden – evt. i samarbejde med lokale kroer, landmænd, restauranter.

Læs hele historien på altinget.dk

Sæt kryds i kalenderen til HORESTA Årsdag

Gå ikke glip af branchens største netværksdag, når vi torsdag den 21. november samler hele erhvervet til HORESTA Årsdag i København. Dagen bliver fyldt med spændende og inspirerende talere – og traditionen tro et brag af en fest om aftenen.

Log ind