Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Et flertal i Folketinget har besluttet at vedtage et lovforslag om en forsøgsordning, der gør vintercamping lovligt i en forsøgsperiode på to år. Dermed kan en begrænset del af campingpladsernes i forvejen tilladte vinterpladser, helt præcist fem pct., udlægges til fast camping i vintersæsonen. Det fremgår på turistmonitor.dk.

Det er regeringen med minister for landdistrikter, Louise Schack Elholm (V), i spidsen, der har fremsat lovforslaget. Ministeren glæder sig over, at forsøgsordningen er blevet vedtaget, men bemærker også, at det skal være muligt at holde campingferie. Hvis lovforslaget omfattede mere end fem pct., kunne det true andelen af campingpladser til sommergæster.

“Det er vigtigt, at det stadig er muligt at holde ferie på camping, det har mange danskere glæde af. Den mulighed skal vi ikke tage fra dem, og derfor er det vigtigt at forsøgsordningen er begrænset i mængde,” lyder det fra Louise Schack Elholm.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

HORESTA-formand raser mod nye pladser til autocampere

Det kan aldrig være en kommunal opgave at tilbyde gratis overnatning til turister, siger campingpladsejer – udvalgsformand ser sagen i sammenhæng med muligheden af at indføre kontrol af brugen af p-pladser til autocampere.

HORESTA: Forældede regler skader campingerhvervet

Med 12 millioner årlige overnatninger er campingerhvervet en af de største aktører inden for dansk overnatningsturisme, men det fulde potentiale bliver langt fra udnyttet, mener HORESTA Camping

Nordjysk campingplads har store udviklingsplaner

Et differentieret turismetilbud og beliggenhed er hovedfokus i en stor udviklingsplan, som en nordjysk campingplads barsler med. Et badehotel med op til 200 værelser er blot en af de mange overnatningsformer, som er på tale.

Log ind