Regeringens nye turismestrategi har store ambitioner omkring den grønne omstilling. Turisterne skal opfatte Danmark som det mest miljøvenlige rejsemål i Nordeuropa i 2030, og 70% af alle overnatningssteder skal være bæredygtighedscertificerede. Sådan indleder Visitdenmarks formand, Niels Jørgen Jensen, et indlæg på Turisme.nu.

”Den grønne omstilling er en vigtig dagsorden, og sommerens udfordringer rundt omkring i verden viser med tydelighed den konsekvens klimaforandringerne har for kloden. Det er naturligt, at også en strategi for turismen sætter mål for den grønne udvikling – og at vi i turismen yder vores bidrag. Det er dog ikke kun politiske mål, som driver forandringerne. Mange virksomheder har været i gang i årevis med ikke blot gevinster for klimaet, men også forretningen”, skriver han.

Han mener, at vi skal erkende, at den grønne omstilling skal gå hånd i hånd med den øvrige produktudvikling, som fortsat er central for at styrke Danmarks konkurrenceevne som turistland. I sidste ende handler det om nøje at forstå gæsternes behov og præferencer, så vi investerer klogt i vores turismeprodukt.

Læs hele indlægget her.

HORESTA om kontant afregning: ”Giv os frihed til at sige ’nej tak’”

For mange hoteller og restauranter er det omkostningstungt og ressourcekrævende at modtage samt håndtere kontanter. Derfor har HORESTA i fællesskab med flere end 150 af branchens virksomheder i dag indrykket en annonce i Børsen med budskabet om, at det skal være frit for virksomhederne at afvise kontanter i alle døgnets timer, hvis den enkelte forretning ønsker det.

Ny undersøgelse: Turisterne er vilde med Helsingør

Helsingør er en komplet destination, som turisterne rejser til for at opleve historien, den maritime atmosfære, kultur, natur og shopping. Det fremgår af den nye undersøgelse, som blev foretaget fra juli til september af Wonderful Copenhagen. Det er første gang nogensinde, der er lavet en turistundersøgelse i Helsingør for at få mere viden om, hvem der besøger byen.

Første hotel i Danmark modtager guld i ansvarlig renovering

Hotellet NH Collection Copenhagen på Christianshavn har fået en guldcertificering efter den internationale standard DGNB. Denne certificering kendetegnes ved, at modtageren arbejder med helhedsorienteret bæredygtighed, og hvor miljømæssige, sociale og økonomiske parametre vægtes lige.

Log ind